Сестрите от Токуда подадоха колективна оставка

Днес всички медицински сестри от Централна реанимация на Токуда заедно със старшата сестра са подали колективна оставка!

Лидерката на работническите протести на медицинските специалисти Мая Илиева, която наскоро беше уволнена от същата болница заради будителската си дейност сред работниците, призовава и колегите от кардиохирургия- реанимация да се присъединят към вълната от оставки.

Излекуване на ЗдравеОпасната система е възможно само с крайни мерки, които сестрите от Токуда НЕ се страхуват да предприемат.

Протестите на медицинските сестри, информационната им кампания за гражданите в столицата и колективните оставки са ефективните протестни действия на здравните работници, които възраждат идеята у българина, че той има права, достойнство и смелост, които не могат да му бъдат отнети.

Ето какво коментира Мая Илиева по повод колективната оставка в Токуда:


„Момичета, от централна реанимация на Токуда точно така се защитават позиция и искания! Браво за смелостта ви! Само, когато всички постъпят, като вас нашето съсловие ще бъде забелязано. Защото ние отдавна НЕ сме помощен медицински персонал. Ние сме високо квалифицирани медицински специалисти без, които системата на здравеопазването не може да функционира!
ВРЕМЕ Е ДА БЛОКИРАНЕ СИСТЕМАТА!
Време е работодателите на държавните и на частните болници да разберат, че е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да спазват българските закони! Защото за никой не е тайна, че те или изобщо не ги спазват( за което има много становища от проверяващи институции) или са на ръба на закона. Защото си позволяват да не спазват вътрешните правила, които сами са създали и по този начин една шепа хора богатеят за сметка на всички останали. Защото е време да свикнат, че ние сме част от екипа и активно участваме в обгрижването на пациентите и НИЕ сме тези, които сме 24 ч до тях. Затова протестираме вече 7 месеца, защото искаме да работим при достойни условия на труд ( можем да дадем много примери за обратното) и адекватно възнаграждение за труда, който полагаме.
Колеги, аз много се радвам, че се събудихме!
Дано повече последват вашия пример!
Подкрепям ви с две ръце, защото знам на какво сте подложени! Дръжте се заедно, не отстъпвайте и не позволявайте да ви разделят!
Помнете:“Съединението прави силата“!Колективната оставка в Токуда е вследствие на пренатоварване на медицинксите специалисти, работа на длъжност и половина, като независимо от малко по-високата заплата в Токуда, която все пак не се равнява на две минимални, се извършват няколко длъжности за тази една заплата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *