Лекари се разграничиха от позицията на БЛС и КНСБ

Десетки лекари от цялата страна публично се разграничиха от позициите на БЛС и КНСБ. По-рано днес, двете казионни организации излязоха с обща позиция срещу медицинските специалисти и техните искания за реформа в здравеопазването и подобряване на условията на труд в сектора. От БЛС се разграничиха от протеста и го заклеймиха, като обявиха, че исканията на сестрите били „политически“. Към тези действия се присъедини и директора на Пирогов, д-р Асен Балтов, който започна да обикаля фейсбук и да призовава хората да не подкрепят сестрите. Той дори организира списването на декларация, използвайки името на болницата, в която призовава „премиерът Бойко Борисов и правителството да не се поддават на натиск“.


Множество лекари изразиха възмущението си от действията на БЛС и факта, че ръководствата на тези две казионни организации си позволяват да обиждат цяло едно съсловие, да всяват разделение и омраза сред лекарите и медицинските специалисти и да противопоставят работещите в сферата на здравеопазването. Те се разграничиха от действията на действията на ръководствата на БЛС и КНСБ, и обявиха, че няма да позволяват те да говорят от тяхно име и да въвличат цялото лекарско съсловие в безсрамното обслужване на властта, което днес се разиграва пред очите на цяла България.Всичко това се случва на фона на продължаващи повече от година протести на медицинските специалист, точно на 6-ия ден от палатковия лагер пред Министерски Съвет и на втория ден на окупацията, която медицински сестри започнаха в сградата на Народното Събрание с надеждата техните искания най-после да бъдат чути.

25 коментара за “Лекари се разграничиха от позицията на БЛС и КНСБ

 • март 6, 2020 в 3:19 pm
  Permalink

  Слава на Бога за здравомислещите и читави лекари!

  Отговор
  • март 7, 2020 в 6:08 am
   Permalink

   Аз като сестра с 44 г стаж, съм имала щастието да работя с ерудирани и толерантни лекари…и с други! Радвам се, че има промяна в отношението към борбата на медицинските специалисти, което ще помогне на всички в системата.

   Отговор
  • март 8, 2020 в 8:34 pm
   Permalink

   Съжалявам Ви! Без нас не можете, а вървите против нас! Искам само 1 ден в болниците да сте без нас, и тогава пак ще си говорим.Та повечето отВас и една инжекция не могат да поставят! Трябва да се срамува те от тази ваша позиция, която е против мед. сестри!!!

   Отговор
 • март 6, 2020 в 4:00 pm
  Permalink

  Когато сме обединени,сме силни!

  Отговор
 • март 6, 2020 в 4:19 pm
  Permalink

  Срамувам се от моите колеги лекари.Сестрите са наши помощници-те не могат без нас и ние не можем без тях.Може някои от исканията да не са обмислени,но трябва да се говори.Колегите отБЛС не ги разбират,защото не можеш да разбереш човек,който получава 600-800 лева,а ти си средно около 3000,а някои и до 17000.Хора разберете ножицата се е отворила много и хаосът в здравната система е пълен.Ако не се вземат СПЕШНИ мерки всички ще страдаме!

  Отговор
 • март 6, 2020 в 7:07 pm
  Permalink

  Все повече лекари се разграничават от БЛС!
  БЛС просто ненепрекъснато предават и самите лекари.

  Отговор
 • март 6, 2020 в 9:30 pm
  Permalink

  Аз като лекар категорично се разграничавам от позицията на БЛС и КНСБ,две казионни организации,които нямат право да изказват мнение от името на всички,без да са се допитали до районните структури!
  Категорично подкрепям справедливите искания на мед. сестри!
  Системата на здравеопазване в БГ се нуждае от спешна реформа,защото сега действащата система облагодетелства малцина а мнозинството от работещите и пациентите са недоволни! И точно тези малцината сега със зъби и нокти защитават статуквото!

  Отговор
 • март 6, 2020 в 9:32 pm
  Permalink

  Медицината НЕ Е търговия. Особено, при оскъдни ресурси, да се търгува с живота и здравето на гражданите, е тотален кретенизъм. ХОРАТА СА НАЙ-ГОЛЕМИЯТ КАПИТАЛ НА СТРАНАТА но, тъпите гербери, така и не го вдяват. Резултатът е обезлюдена територия.

  Отговор
 • март 7, 2020 в 3:19 am
  Permalink

  Достойни лекари и достойни сестри!
  Не се поддавайте на ченгесарски провокации! Вие сте екип и трябва да се подкрепяте! Има много българи, които са с вас!

  Отговор
 • март 7, 2020 в 7:25 am
  Permalink

  Подкрепям справедливият протест на сестрите !!! Не може българи , специалисти , дясната ръка на лекарите , грижище се за болните , да получават унизително ниски заплати , а депутати ,без никаква инициатива в законотворчеството ,занимаващи се само пиар на партиите , чиито представители са или с оплюване на опонентите си , да получават десет пъти по- високи възнаграждения / основна заплата / плюс пари за участие в комисии !!

  Отговор
 • март 7, 2020 в 8:01 am
  Permalink

  DANO POVECHE LEKARI SABERAT KURAGA DA KAGAT NA GLAS,CHE SASLOVIETO NE BIVA DA SE RAZDELQ I POLITIZIRA.TO OBSLUGVA EDNI I SASCHTI INTERESI,GRIGA I OPAZVANE ZDRAVETO NA BALGARINA.

  Отговор
 • март 7, 2020 в 8:36 am
  Permalink

  Шефовете на болници-Колко от тях са коромпирани кукли на конци ?…. Колко ги уличиха в източване на пари за сметка на болните,персонала и докато множество държавни болници не фалираха а частните просперират…а сега вместо да защитят колегите си за по добро здравеопазване …

  Отговор
 • март 7, 2020 в 8:39 am
  Permalink

  Коментара ми беше към тези от БЛК които оплюват сестрите,а за смелите доктори за които е статията мога само да изявя своето дълбоко уважение

  Отговор
 • март 7, 2020 в 9:37 am
  Permalink

  иделогическото разделение от 70 години си дава плодовете гнили ……

  Отговор
 • март 7, 2020 в 11:46 am
  Permalink

  Не подкрепям опита да бъде смазан справедливият протест на хората,с които ежедневно споделяме тежестите,неблагополучията и отговорността за съдбата на нашите псциенти.Медицинските сестри са опората на лекаря в трудни моменти,нашите втори чифт ръце,очи и уши.Трябва да бъдем до тях,а не срещу тях.Безумие е да режем крвхкия клон ,на който заедно се крепим.Срамувам се от позицията на БЛС.

  Отговор
 • март 7, 2020 в 12:29 pm
  Permalink

  Болшенството лекари са читави за разлика от управлението на БЛС.

  Отговор
 • март 7, 2020 в 1:12 pm
  Permalink

  Този е частен БЛС на Михаил Тиков. Не очаквайте подкрепа от него. Просто забравете.Членски внос си плащам, защото е законово фиксиран ако има алтернативен та ще съм.

  Отговор
 • март 7, 2020 в 2:47 pm
  Permalink

  Само лекари и медицински персонал, обслужващи частни болници, са добре. Останалите общински болници са в трагично състояние. Съответно и медицинския персонал е зле заплатен.

  Отговор
 • март 7, 2020 в 7:18 pm
  Permalink

  Българина винаги е бил племе предателско !Вместо да ги подкрепят те се разграничавали !Явно страха е по голям от мисълта за по- добър живот или намират вратичка да си добавят допълнителни доходи каквито сестрите се бунтуват !Обикновеният гражданин ще ги подкрепи защото ние сме в техните ръце !

  Отговор
 • март 7, 2020 в 7:23 pm
  Permalink

  БЪЛГАРИНА ВИНАГИ Е БИЛ ПЛЕМЕ ПРЕДАТЕЛСКО БЪЛГАРСИЯТ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ СЕ РАЗГРАНИЧИЛ ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СЕСТРИ И НЕ ГИ ПОДКРЕПЯ -ТАКА ИМ Е УДОБНО НА НЯКОИ ХОРА КОИТО ИСКАТ ДА СЕ КРАДЕ ИЛИ СА НА ХРАНИЛКА !

  Отговор
 • март 7, 2020 в 7:49 pm
  Permalink

  СВАЛЯМ ШАПКА НА ТИЯ МОМИЧЕТА!

  Отговор
 • март 8, 2020 в 7:00 am
  Permalink

  Ибрикчиите на власта разбира се,че ще заклеймят сестрите и техните справедливи искания.Браво на съвестните и разумни лекари,които се разграничиха от БЛС и сателита на власта КНСБ.в

  Отговор
 • март 8, 2020 в 10:25 am
  Permalink

  Престъпници защитават управляващите ни престъпници. ПОЗОР!!!

  Отговор
 • март 8, 2020 в 1:50 pm
  Permalink

  Радвам се, че в здравеопазването няма само дебили- подмазвачи,а и мислещи хора!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *